top of page
Smartschool voor ouders

Smartschool is onze elektronische leeromgeving. Leerlingen gebruiken dit platform o.a. om de schoolagenda, taken, toetsen en lesmateriaal te raadplegen. 

 

Ook als ouder krijgt u toegang tot Smartschool. Dit gebeurt via een co-account. Dat wil zeggen dat u dezelfde gebruikersnaam als uw zoon of dochter gebruikt maar een eigen wachtwoord. De gebruikersnaam is voornaam.familienaam
Bijvoorbeeld: jan.dhaens   annsophie.phyfferoen

 

Iedere leerling krijgt twee co-accounts: één voor elke ouder of voogd. Het is belangrijk dat u deze co-account regelmatig controleert op nieuwe berichten. Alle communicatie vanuit de school verloopt via Smartschool. U kan er ook o.a. de evaluaties en de afwezigheden van uw zoon of dochter opvolgen. 

 

Om Smartschool te raadplegen gebruik je de meest recente versie van uw internetbrowser (Chrome, Mozilla of Edge). Smartschool vindt u op volgend adres:

https://sai-aalst.smartschool.be

(U vindt ook een knopje rechts bovenaan deze website.)

 

Smartschool_app_icon_orange.png

Hoe krijgt u toegang tot de co-account?

 

Alle nieuwe leerlingen krijgen bij het begin van het schooljaar twee brieven mee met daarin de inloggegevens voor beide ouders.

 

Als uw zoon of dochter reeds vorig schooljaar bij ons op school zat, dan gebruikt u nog steeds dezelfde inloggegevens als vorig schooljaar.

 

Belangrijk!

 

U gebruikt dezelfde gebruikersnaam maar een eigen wachtwoord. U mag nooit het wachtwoord van uw zoon of dochter gebruiken om in te loggen. Op die manier mist u mogelijk informatie die speciaal aan de ouders is gericht. 

 

Bent u uw wachtwoord vergeten? 

 

Klik dan op de inlogpagina op ‘Wachtwoord vergeten?’

Vul de gebruikersnaam (voornaam.familienaam) in en het e-mailadres dat u bij de eerste keer inloggen verplicht diende in te vullen. Er wordt dan een nieuw wachtwoord verzonden naar het opgegeven mailadres. 

 

Je kan ook gebruik maken van de Smartschool app om op smartphone of tablet op de hoogte te blijven van nieuwe zaken op Smartschool. Je vindt de Smartschool app zowel op Google Play als in de App Store.

 

Heeft u vragen of problemen? Neem dan contact op met één van de smartschoolbeheerders via ict@sai-aalst.be 

bottom of page