top of page
Geraardsbergen.jpg

Welkom in
Geraardsbergen!

Gasthuisstraat 100 - 9500 Geraardsbergen

In Geraardsbergen bieden we de HBO5 opleiding verpleegkunde aan via het IPZO-project. IPZO staat voor Innovatieve Praktijkgerichte ZorgOpleiding. 

In dit project wordt de structuur van de opleiding behouden maar ligt de klemtoon nog meer op het praktijkgerichte. De nodige kennis, vaardigheden en attitude worden eerst in een fictieve situatie (in praktijklokalen) aangeleerd. Nadien worden deze onmiddellijk op de werkplek verder ingeoefend onder het waakzaam toezicht van de docenten. Zo gaan de studenten na enkele weken al bedden opmaken in het woonzorgcentrum. Of gaan ze mee koffie rondbrengen waarbij ze hun gesprekstechnieken kunnen inoefenen. 
In elke module zijn deze momenten van werkplekleren ingepland. Het gaat dan bijvoorbeeld over medicatie toedienen, wondzorg uitvoeren, bloedafnames, totaalzorg van een operatiepatiënt ed. 

Wat is HBO5?

HBO5 staat voor Hoger Beroepsonderwijs op niveau 5 en situeert zich tussen het secundair onderwijs (niveau 4) en de bacheloropleiding (niveau 6).

De opleiding telt vijf modules gespreid over drie jaren. Na het slagen voor de eerste en tweede module (eerste jaar) kan je je registreren als Zorgkundige.

De opleiding is een combinatie van theoretisch onderwijs, praktijklessen en stage. Je kan de eerste module starten op 1 september.

Na het succesvol doorlopen van de vijf modules ontvangt je het Europees erkend diploma van Gegradueerde Verpleegkundige.

Waarom HBO5 Verpleegkunde?

Heb je een hart voor mensen?

Spreekt werken in een team je aan?

Ben je leergierig?

Neem je graag verantwoordelijkheid?

Ben je praktisch ingesteld?

Word je graag uitgedaagd om het beste van jezelf te geven?

Wil je graag meewerken aan de zorg van de toekomst?

Dan is de HBO5-opleiding Verpleegkunde iets voor jou!

Voor wie?

Voor iedereen die een graduaatopleiding wil volgen en graag rechtstreeks uit de praktijk leert.
Als je het secundair onderwijs hebt afgewerkt, kan je starten met de opleiding. Indien je het secundair onderwijs niet hebt afgewerkt en ouder bent dan 18 jaar, kan je starten mits slagen voor de
toelatingsproef.

Sterke begeleiding

Wij vinden het belangrijk om onze studenten op te volgen en hen alle kansen te bieden. Daarom staat ons gedreven en deskundig docententeam klaar om de studenten een individuele begeleiding te schenken, zowel op school als op stage.

Als verpleegkundige kan je veel soorten jobs uitoefenen. Op het SAI werd ik hiervoor individueel en technisch goed opgeleid.

- Hendrik

HBO-algemeen-43_edited.jpg
HBO-136.jpg

Praktische info

Lessen

Je hebt elke dag les van 8u30 tot 16u10.
Op woensdag zijn de lessen om 12u gedaan.
4 weken les wisselt af met 4 weken stage 

Stage

Je loopt elke dag 8 uur stage. De uren worden afgesproken met de dienst. Hou er wel rekening mee dat er in shiften gewerkt wordt (dagdienst, vroegdienst en laatdienst).
Tijdens de driejarige opleiding loop je stage in ziekenhuizen, woonzorgcentra, thuisverpleging en geestelijke gezondheidszorg.
Je kan ook kiezen voor een stage in het buitenland.

Wat na je opleiding?

Werken

Met het diploma van gegradueerde in de verpleegkunde kan je aan de slag in:

  • Algemene ziekenhuizen

  • Thuisverpleging

  • Revalidatiecentra

  • Woonzorgcentra

  • Psychiatrische hulpverlening

Verder studeren

Heb je nog zin om verder te studeren, dan kan je kiezen voor onderstaande opleidingen:

  • Een brugopleiding van gegradueerd verpleegkundige naar bachelor in de de verpleegkunde. Onze school heeft een samenwerkingsverband met Odisee

  • De specifieke lerarenopleiding (SLO) voor een job in het onderwijs.

bottom of page